Arbeid en gezondheid

Werk kan mensen activeren en grote persoonlijke voldoening geven, maar helaas ook ziek maken. Door werkgerelateerde factoren zoals conflicten en overbelasting kunnen psychische klachten ontstaan of verergeren en dit kan tot verzuim leiden.

Soms is niet helemaal duidelijk waardoor klachten veroorzaakt worden. Komen de klachten door het werk of leiden de klachten juist tot problemen op het werk? Soms is het een beetje van beide en kan er inmiddels ook sprake zijn van gespannen arbeidsverhoudingen.

Als deskundige op het gebied van werk en psychische gezondheid kan ik gericht hulp bieden bij werkgerelateerde psychische klachten. Ik bied interventies aan gericht op psychisch welbevinden op het werk, met aandacht voor motivatie, vitaliteit, effectiviteit, productiviteit en werkplezier.

De doelen van deze trajecten zijn gericht op klacht-vermindering, indien relevant terugkeer naar het werk en verbeterd functioneren. De interventies dragen bij aan een geringer ziekteverzuim en aan een verbetering van de kwaliteit van leven van de cliƫnt en de personen in diens omgeving.