Over Carin

Mijn naam is Carin van Mol en ben werkzaam als psycholoog arbeid & gezondheid. Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Ik houd me bezig met de relatie tussen arbeid en psychische gezondheid, en begeleid mensen met werkgerelateerde psychische problematiek. Dit kan zijn op het gebied van stress en burn-out, maar ook bij re-integratie en het voorkomen van verzuim.

Ik richt me met name op individuele coaching. Werken met de kracht en kwaliteiten van mensen, werken aan duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Afhankelijk van de situatie, en indien gewenst, is er overleg met de (bedrijfs)arts, manager en/of HR. Overleg met derden is uitsluitend na schriftelijke toestemming van de cliënt.

Ik help werknemers bij het oplossen van persoonlijke en/of werkgerelateerde problemen door coaching en psychologische ondersteuning. Ik bied hulp wanneer mensen (werkgerelateerde) stress ervaren en/of een burn-out hebben. In samenwerking met de medische dienst en/of HR, identificeren en herstellen we problemen die van invloed zijn op het welbevinden van de werknemer.

Sinds 2009 ben ik werkzaam als bedrijfspsycholoog bij de European Space Agency (ESA) een internationale organisatie. Het merendeel van de werknemers is expat uit Europa en Canada. Van 2000 tot 2004 ben ik werkzaam geweest bij de OPCW (Organisation of the Prohibition of Chemical Weapons). Hier werken mensen van 80 verschillende nationaliteiten. Ik vind het bijzonder om te werken met mensen met een andere nationaliteit.

In het verleden ben ik fulltime werkzaam geweest als manager, hetgeen ik combineerde met een parttime universitaire studie. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe ingewikkeld het kan zijn om een goede balans te houden tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning, tussen draaglast en draagkracht.

Ik begeleid je graag in je zoektocht naar die balans.

Carin van Mol

Geregistreerd bij het NIP als Psycholoog Arbeid & Gezondheid

Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)